Sweet carob!

P1100693 P1100695 P1100698

Sweet carob!

Banaan // avocado // carobepoeder // cashewnotenpasta

  • 2 rijpe bevroren bananen (in stukjes ingevroren)
  • 1 rijpe avocado
  • 4 flinke dessertlepels carobepoeder (verkrijgbaar bij de Ekoplaza, natuurvoedingswinkel of andere biologische winkel)
  • 2 flinke tl cashewnotenpasta (of andere notenpasta, bijv. amandelpasta, hazelnotenpasta)

Voor 2 P

Stop alle ingrediënten in een maatbeker en pureer het geheel tot een gladde massa met een staafmixer.

Schep de mousse in 2 bakjes en maak evt. nog af met kokosrasp, grof gevijzelde cashewnoten of aardbeien.

Njoy food, njoy life!

 

Carobe

Carobepoeder is afkomstig uit de carobepeul, van de Johannesbroodboom. Een prima product wat gebruikt kan worden als alternatief op chocolade.

Carobe heeft namelijk qua smaak veel weg van cacao. Een voordeel van carobe is dat het geen theobromine bevat. Een werkzaam stofje wat vaak een neuroactieve of psychoactieve werking heeft op ons lichaam  (ook wel bekend als activerend genotsstofje, zoals bijv. cafeïne).  Wanneer je extreem actief, druk of gestrest bent, of last hebt van astma, allergie of een te hoge bloeddruk, kies dan liever voor carobe i.p.v.cacao. Carobe kan je klachten namelijk doen verminderen.

Andere bijkomstige gezondheidsvoordelen: Carobepoeder is van zichzelf iets zoeter dan rauwe cacaopoeder. Hierdoor hoef je minder zoetmiddel toe te voegen aan een zelfgemaakte pasta, cake of  chocovrije chocomelk. Daarnaast heeft het in vergelijking met cacao een lager vetpercentage en bevat het meer voedingsvezels. Vezels waar we onze spijsvertering blij mee maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *