No-waste brekkie!
Zilvervliesrijst // appel // vanille peul // rijstmelk // kokosrasp // ahornsiroop // zeezout // cashewnoten
Nodig voor 1 p
- 75 gram gekookte zilvervliesrijst (bijvoorbeeld rijst wat over is van de avond ervoor)
- 1 appel
- 1 vanille peil
- 150 ml rijstmelk
- 1 el kokosrasp
- 1 tl ahornsiroop
- snufje zeezout
- 1 el cashewnoten + wat extra om erover te verkruimelen
Schil de appel en snijdt hem in kleine blokjes. Snijdt de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap er het vanillemerg uit. Doe de rijst in een steelpannetje samen met de vanille, rijstmelk, appel, ahornsiroop, kokosrasp, cashewnoten en een snuf zeezout. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten zachtjes koken.
Maak het gerecht af met nog wat grof gehakte cashewnoten en evt. een lepeltje kokosrasp.
Zilvervliesrijst is een prima graan om de dag mee te beginnen! Naast haver, tarwe of andere graansoorten is het heerlijk om ter variatie eens zilvervliesrijst te gebruiken. Kook ’s avonds een klein beetje extra of gebruik de rijst die over is van de avondmaaltijd voor een zeer voedzaam ontbijt! Aan weggooien doen we natuurlijk niet en met rijst kun je verrassende ontbijtgerechtjes maken. Wissel voor de verandering eens af met ander fruit, andere nootjes of andere kruiden (5-kruiden poeder, speculaaskruiden etc.) en je kunt je ontbijtjes op heel veel verschillende manieren vorm geven! Een krachtige voedzame en heerlijke start van de dag!