Green tea cookies!

P1000031 P1000032 P1000033

Volkoren rijstmeel  // havermelk // ei // matcha (groene theepoeder) // grasroomboter // kokosbloesemsuiker

Voor ongeveer 25 cookies

  • 200 gram volkoren rijstmeel
  • 1 el havermelk
  • 1 eierdooier
  • 1 zakje á 2 gram matcha thee (groene theepoeder, verkrijgbaar bij een biologische winkel, de Tuinen, een toko of natuurwinkel)
  • 125 gram biologische grasroomboter
  • 100 gram kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Voeg rijstmeel, havermelk, boter, kokosbloesemsuiker en de matcha thee in een keukenmachine en laat draaien tot er een mooi egaal mengsel ontstaat. Voeg vervolgens de eierdooier toe. Draai nog even kort tot er een mooie deegbal ontstaat.

Haal het deeg uit de machine en kneed het kort door. Leg twee stukken bakpapier op het aanrecht. Halveer het deeg en maak twee mooie rollen. Wikkel ze in het bakpapier en leg ze een half uurtje in de koelkast zodat het deeg kan rusten.

Haal de rollen er vervolgens weer uit en snijd er kleine plakjes van 1 cm dik van af. Verspreid de plakjes, met voldoende tussenruimte, over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 22 minuten goudbruin. Controleer regelmatig. De ene oven is de andere niet en bij de ene oven kan het sneller gaan de andere oven. Controleer regelmatig de kleur.

Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen. De koekjes kunnen nog wat zacht zijn als ze uit de oven komen. Door ze goed af te laten koelen, worden de koekjes lekker knapperig.

Lekker voor bij een kopje groene thee! Of een kopje koffie…

 

Matcha

Matcha is een Japanse groene thee. Deze thee is vermalen tot poeder. Een fijn goedje, wat dit spul zit vol aminozuren, flavonoïden en andere energieke stoffen. Matcha is een hele gezonde thee en nog een tikkeltje gezonder dan gewone groene thee omdat je de thee drinkt van het complete theeblad (dus niet alleen van het aftreksel) .

Doordat de laatste 4 weken voor de oogst de theeplanten worden afgedekt krijgen de planten een gebrek aan zonlicht. Dit zorgt er voor dat de plant extra chlorofyl en aminozuren aan maakt. Chlorofyl is het bladgroen. Donkere bladgroenten bevatten extra veel chlorofyl. Denk hierbij ook aan boerenkool, spinazie etc. Het resultaat: een felgroene thee met een heilzaam tintje!

De thee kun je drinken maar ook verwerken in gerechten (denk aan koekjes, smoothies, sappen ed.).

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *