Natural sweets!

P1100972 P1100974 P1100976

Natural sweets!

Vijgen // dadels // carobepoeder // appelstroop // amandelmeel // amandelen

Voor een flinke reep (die je in meerdere plakjes kan snijden)

  • 6 zachte gedroogde vijgen (evt. eerst wellen, hard steeltje verwijderen)
  • 2 grote zachte medjoul dadels
  • 1 flinke el carobe poeder (Ekoplaza, biologische winkel, reformzaak)
  • 1 el appelstroop (op basis van appels, zonder toegevoegde suiker)
  • 3 el amandelmeel
  • 1 flinke el amandel

Voeg alle ingrediënten in een keukenmachine en laat draaien tot een goed gemengde homogene massa. Is het mengsel te plakkerig? Voeg wat extra amandelmeel toe. Indien het mengsel te droog is, voeg je een 1/2 el water toe of wat extra appelstroop.

Leg het mengsel op een stuk bakpapier en evt. in een vorm. Druk goed aan en maak er een lange reep  of ronde taart van. Laat het mengsel een uurtje opstijven in de vriezer. Snijd in stukken en bewaar in de koelkast.

 

Carobe

Carobepoeder is afkomstig uit de carobepeul, van de Johannesbroodboom. Een prima product wat gebruikt kan worden als alternatief op chocolade.

Carobe heeft namelijk qua smaak veel weg van cacao. Een voordeel van carobe is dat het geen theobromine bevat. Een werkzaam stofje wat vaak een neuroactieve of psychoactieve werking heeft op ons lichaam  (ook wel bekend als activerend genotsstofje, zoals bijv. cafeïne).  Wanneer je extreem actief, druk of gestrest bent, of last hebt van astma, allergie of een te hoge bloeddruk, kies dan liever voor carobe i.p.v.cacao. Carobe kan je klachten namelijk doen verminderen.

Andere bijkomstige gezondheidsvoordelen: Carobepoeder is van zichzelf iets zoeter dan rauwe cacaopoeder. Hierdoor hoef je minder zoetmiddel toe te voegen aan een zelfgemaakte pasta, cake of  chocovrije chocomelk. Daarnaast heeft het in vergelijking met cacao een lager vetpercentage en bevat het meer voedingsvezels. Vezels waar we onze spijsvertering blij mee maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *