Appelazijn!

2014-03-02 11.11.31

Appelazijn!

Een hoop gezondheidsvoordelen!

Ook wel ciderazijn genoemd. Een must-have voor in je voorraadkast! Dit fijne spul heeft ontzettend veel gezondheidsbevorderende effecten en werkt zeer reinigend / ontgiftigend op ons lichaam.

Appelazijn wordt van appels gemaakt en is zeer rijk aan kalium. Kalium is een mineraal dat onze lichaamscellen nodig hebben tijdens de stofwisseling.

Het zorgt er tevens voor dat het alkalischer (basisch) werkt op een verzuurd lichaam. Ons lichaam raakt verzuurd door verkeerd voedsel, stress, giftige stoffen etc. Door middel van basisch voedsel tot ons te nemen zorgen we ervoor dat ons lichaam weer meer in balans komt en klachten ten gevolge van verzuring afnemen.

Appelazijn helpt je bloed te reinigen en stimuleert het ontgiftingsproces. Ook heeft het een positieve werking op allergieklachten. Dit i.v.m. de antioxidanten die het immuunsysteem versterken.

Problemen met je spijsvertering?
Door appelazijn aan je glas water toe te voegen helpt het zuur je tekort aan maagzuur te verlichten omdat het bijdraagt aan de zuurtegraad van je maag.

Ook prettig om te weten… appelazijn zou ook een positieve werking hebben op overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes.

Hoe te gebruiken:

* Voor een detoxbad: 100-200 ml toevoegen aan een vol bad. Dit bad heeft een zeer detoxificerende (ontgiftende) werking.
* 8-10 eetlepels appel-azijn mengen met een liter water en gedurende de dag opdrinken. Te zuur? Je kunt er een lepeltje honing aan toevoegen.
* 1 a 2 eetlepels water mengen in een glas water en ’s morgens als je wakker wordt opdrinken.
* Als huidverzorgingsmiddel of middel om je haar mee te wassen: 2-3 eetlepels appelazijn per liter water
* Of als smaakvolle dressing: mengen met bijv. (lijnzaad / extra vierge olijf) olie en een lepeltje honing
* Bij acne: Puistjes deppen met een oplossing van 50 % appelazijn 50 % water. Appelazijn hersteld de zuurtegraad van je huid, bevorderd de bloedsomloop, maakt de huid zacht en soepel, bevat vitamine E en betacarotine en draagt bij aan het bestrijden van vrije radicalen (die zorgen voor huidveroudering)
* wassen van fruit en groente: voeg een scheutje appelazijn toe aan een bak water en was het fruit en de groenten hierin. Op deze manier spoel je veel bestrijdingsmiddelen weg.

Belangrijk! Koop natuur troebele biologisch-dynamische appelazijn zonder sulfiet! Te koop bij bijvoorbeeld een Ekoplaza, natuurvoedingswinkel of reformhuis.

Hallo fijne krachtige natuur!

Liefs Marcha

#detoxcoach #purehealthcoach #natuurvoeding #puurnatuur #ontgiften #detox #krachtigevoeding #appelazijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *