Biet booster!

2014-03-08 10.51.40 2014-03-08 10.52.50 2014-03-08 10.53.32

Biet!

Biet // paprika // bramen // amandelmelk // dadel

Een stevige frisse knal rose-rode smoothie! Een lust voor het oog en voor je lijf!

Een combi van fijne kleurrijke groenten- en fruitboosters.

Voor 1 flinke portie:

* 1 biet (geschild en ongekookt)
* 1 paprika (gewassen en ontdaan van zaadlijsten)
* 100 gram (diepvries) bramen
* 100 ml amandelmelk (vers of uit pak ongezoet)
* 1 dadel

Snijd de biet en paprika in kleine stukjes.
Stop ze in een blender samen met de amandelmelk en de bramen. Blend het geheel tot een romige massa. Proef. Wil je hem een tikkeltje zoeter? Snijd dan een zachte verse dadel klein, voeg deze toe aan het mengsel en draai nog even kort mee in de blender. Et voila! Een frisse stevige kleurrijke krachtpatser!

Biet..

Krachtig, zoet en aards.
Zo wordt de smaak van deze wortelgroente vaak beschreven. De één gruwelt er van, de ander vindt hem heerlijk. Ondanks de uitgesproken smaak, kun je de biet wel verwerken in ontzettend veel lekkere gerechten: smoothies, soep, salades, in een stamppot..

De biet is namelijk een groente die ik graag op het menu zie staan i.v.m. de vele pluspunten. Bieten zijn zeer voedzaam en bevatten een hoop stoffen die de kwaliteit van onze gezondheid een flinke oppepper geven.

Zo bevat de biet:

– Foliumzuur: een stofje wat aangeboren afwijkingen en neuraalbuisdefecten (zoals open ruggetje) bij ongeborenen kan voorkomen en biedt daarnaast bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten.
– Betacyanine: Dit plantaardige pigment zou volgens sommige wetenschappelijke onderzoeken cellen helpen beschermen tegen kankerverwekkende stoffen.
– Vezels: De oplosbare vezels in rode bieten beperken de opname van het LDL-cholestrol uit voeding.
– De fijne vitamines als C en A (collageen versterkend) die onze weerstand een boost geven en vitamine E die van belang is voor een gezonde huid.
– Lycopeen: Een stof die de bloedcirculatie stimuleert en helpt voorkomen dat het lichaam vocht vasthoudt. Last van cellulites?! Bietjes helpen dus bij het realiseren van STRAKKERE BILLEN! Ook fijn

De biet is een perfecte groente om in te zetten tijdens een detoxkuur. Bieten ontgiften de lever en zuiveren het bloed!
Kalium, vitamine E (van belang bij een gezonde huid) en vitamine A (collageen versterkend), zorgen er ook voor dat toxines (giftige stoffen) uit ons lijf worden verwijderd.

Happy healthy booster!

Liefs Marcha

#detoxcoach #purehealthcoach #puurnatuur #detox #ontgiften #zuivelvrij #suikervrij #happyfood #glutenvrij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *