Gekiemde hummus!

2014-04-24 09.13.49 2014-04-24 09.18.08 2014-04-27 12.17.24

Gekiemde  hummus!

kikkererwten // limoen // zongedroogde tomaatjes // zeezout  // tahin // knoflook // peterselie

  • 200 gram (gekiemde) kikkererwten*
  • sap van 1/2 limoen
  • 5 zongedroogde tomaatjes (of wat extra als je de hummus wat zoeter wilt maken) (http://www.puurblij.nl/445/)
  • 5 snuffen zeezout
  • 2 flinke el tahin (50 gram)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el verse peterselie

*Gekiemde kikkererwten:

Week droge kikkererwten een nacht in water. Spoel ze om en doe ze vervolgens in een glazen pot. Zorg ervoor dat de deksel van de pot gaatjes heeft zodat overtollig water weg kan lopen. Zet de pot ondersteboven op een schoteltje. Spoel de kikkererwten een paar keer per dag om en zet vervolgens de pot weer ondersteboven op een schoteltje. Na enkele dagen komen er worteltjes uit en zijn de kikkererwten aan het kiemen!

Het kiemen van je eigen zaden, pitten, granen, linzen of bonen is makkelijk en leuk! Het is een hele goede manier om zelf je eigen supergreens te verbouwen! Kiemen zitten vol ‘levende’ energieke bouwstoffen! Ze stimuleren je spijsvertering en zorgen voor een optimale gezondheid van je darmen. Een boost aan vitaminen en mineralen!

Voeg de gekiemde kikkererwten samen met het sap van de 1/2 limoen, de zongedroogde tomaatjes, het zout, tahin (sesamzaadpasta),  rauwe knoflook en peterselie in een keukenmachine (of maak gebruik van een staafmixer) en maal het goedje tot een spread.

Tadaaaa! Heerlijke verse homemade hummus barstensvol energieke bestanddelen! Lekker met wat rauwkost, op een rijstwafel met een plukje kiemetjes, in een wrap, op homemade zaden&pittencrackers of bij een salade!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *