happie-brekkie

2014-03-07 08.44.102014-03-07 08.41.14 2014-03-07 08.43.40

Happie-brekkie!

Havermout // banaan // havermelk // vanille // bramen // water

Echt een ontbijtje om samen (of in lekker je uppie heerlijk het weekend mee in te luiden! Leg wat kussens neer in een zonnig hoekje van je tuin of balkon, neem plaats met je ‘happybrekkie, pak er een klein lepeltje bij, richt je snoet naar de zon…. hemels genieten!
Goooood laaaazy moooorning!

Nodig voor 2 echt flinke glazen, of voor 3 wat kleinere porties.

* 600 ml havermelk
* 120 gram havermout
* 1 baan
* 2 mespunten vanillepoeder
* 100 gram bramen, ik gebruikte bramen uit de diepvries
* 1 el water

Giet de havermelk samen met de havermout en een klein gesneden banaan in een steelpannetje. Warm de boel op en laat zo’n 10-15 min zachtjes koken. Blijf regelmatig door roeren om te voorkomen dat de boel aan gaat koeken.

Warm de bramen samen met een kleine eetlepel water op in een steelpannetje. Roer door. Zijn de bramen goed warm geworden, maal ze dan fijn m.b.v. een staafmixer. Gebruik hiervoor een hoge maatbeker i.v.m. eventuele rondvliegende rode spetters!

Giet de havermout in een kommetje of glas (pas op wel warm) en giet er vervolgens de fijngemalen warme bramen overheen.

Maak af met bijvoorbeeld een lepeltje kokosrasp of hennepzaadjes. Lekker zoet met een fris zuurtje van de bramen!

Havermout.. ook in mijn ogen (en die van velen anderen) een superfood // powerfood // een topproduct! Of welke naam je er ook aan wilt geven.. het is een heel fijn goedje want:

Havermout

– Is rijk aan vitamine B1, ook wel thiamine genoemd. Wat een belangrijk hulpstofje is bij het vrij maken van energie uit koolhydraten (uit voeding).
– Heeft een positieve werking op de zenuwgeleiding van ons zenuwstelsel en werking van ons hart.
– Is rijk aan kalium, magnesium en fosfor
– Is rijk aan vezels, wat goed is voor je vertering en de stofwisseling.
– Verbetert je stemming
– Heeft een prebiotische werking. De vezels zorgen er namelijk ook voor dat er een goede voedingsbodem ontstaat waarop gezonde darmbacteri├źn (darmflora) kunnen groeien.
– Optimaliseert je cholesterol huishouding
– Is krachtvoer, havermout bevat namelijk hoge concentraties aan langzame en complexe koolhydraten en geeft daardoor lange tijd energie
– bevat daarnaast ook nog een kleine hoeveelheid eiwitten die een bijdrage leveren aan de instandhouding, het herstel en de opbouw van ons spierweefsel.

Heb je coeliakie dan kun je beter boekweit nemen wat wel 100% glutenvrij is. Havermout is van origine ook glutenvrij, maar door het gehele verwerkingsproces in de fabriek, kan het toch sporen van gluten bevatten.

Ook fijn om te weten: havermout is verzadigend en heeft een lage glycemische index waardoor je bloedsuikerspiegel minder gaat pieken.

Liefs Marcha

#detoxcoach #purehealthcoach #happyfood #puurnatuur #suikervrij #zuivelvrij #detox #ontgiften #voedingalsmedicijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *