With lof!

2014-03-03 13.18.54  2014-03-03 13.19.49

With lof! Witlof // peer // pijnboompitjes // feta // moerbeitjes // lijnzaadolie // rode wijnazijn // honing

Snelle makkelijke (meeneem) lunch?? En ook nog eens glutenvrij, suikervrij, puur natuur en barstensvol fijne bouwstofjes?! Ta daaa!

Voor 1P:

* 2 kleine stronkjes rauwe witlof (gewassen en in ringen)
* 1 peer (gewassen en in kleine stukjes)
* 1 lepeltje pijnboompitjes
* 1 lepeltje moerbeitjes* (of rozijntjes)
* 2 el blokjes feta (of geitenkaas)

dressing:
* 1 el lijnzaadolie (of olijfolie extra vierge)
* 1 el rode wijnazijn
* 1 tl rauwe / koudgeslingerde honing (verkrijgbaar bij oa. de Tuinen, Ekoplaza of een natuurvoedingswinkel)

Maak je salade van alle rauwe producten.
Klop de ingrediënten van de dressing door elkaar en sprenkel over je salade.

* moerbeitjes

Moerbeitjes zijn kleine zoete vruchtjes die een qua uiterlijk een beetje op frambozen lijken. Ze zijn er in verschillende kleuren: rood, zwart en wit. Omdat ze zo zoet zijn, kunnen ze heerlijk als klein snackje (bijv. gemixt met wat noten, pitten en zaden) genuttigd worden of verwerkt worden in bijvoorbeeld deze witlof salade. Ook kinderen zullen er dol op zijn! Moerbeitjes zijn heel gezond, ze bevatten namelijk veel anti-oxidanten, zoals resveratrol (wat overigens ook in rode wijn zit, alleen zonder alcohol), wat helpt hart- en bloedvaten gezond te houden. Naast deze antioxidant bevatten moerbeitjes ook: vitamine A, B6, C, E en K, en de mineralen: kalium, fosfor, natrium, koper, selenium, magnesium, zink, behoorlijk wat ijzer en erg veel magnesium. Ook onze darmen kan je met dit vruchtje blij maken, want moerbeitjes bevatten veel vezels! Fijn voor de stoelgang.

Moerbeitjes verbeteren de bloedsomloop, ondersteunen bij het ontgiften, helpen het immuunsysteem een handje, verminderen ontstekingen en hebben een positieve invloed op ons geheugen. Daarnaast kunnen mensen met een hoge bloeddruk baat hebben bij deze vruchtjes.

Ook toevoegen aan je voorraadje?? Ze zijn te koop bij onder andere de Ekoplaza, de notenboer op de markt, een reformhuis, een biologische supermarkt of een natuurvoedingswinkel.

Lekker proeven!

Liefs Marcha

2014-03-03 13.19.21

#purehealthcoach #detoxcoach #puurnatuur #suikervrij #glutenvrij #detox #ontgiften #happyfood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *