Aalbes!

P1100673 P1100674 P1100675

Aalbes!

Havermout // havermelk // kokosrasp // chiazaadjes // aalbessen // zonnebloempitjes

Voor 1 P

  • Een schaaltje havermelk
  • Een paar el lepels havermout
  • 1-2 el kokosrasp
  • Lepeltje chiazaadjes
  • Handje aalbessen
  • Lepeltje zonnebloempitjes

Overnight oats:

Schenk de havermelk in een schaaltje. Roer er de havermout doorheen. Zorg ervoor dat de massa niet te vol wordt, de havermout gaat ’s nachts nog wellen. Roer er tevens een lepeltje chiazaadjes en de kokosrasp door. Ook de kokosrasp en de chiazaadjes nemen vocht op. Op die manier welt het geheel in de nacht en heb je ’s morgens een goed vullende havermoutpap. Zet het kommetje afgedekt een nacht in de koelkast.

Haal ’s ochtends de havermout uit de koelkast en bestrooi met de aalbessen, zonnebloempitjes en evt. nog wat kokosrasp. Mocht je het lekker vinden kun je de koude pap nog serveren met een lepeltje notenpasta of een theelepeltje ahornsiroop om hem nog wat zoeter te maken.

Een krachtige pap waar je de ochtend goed op vooruit kan! Verzadigend en het stabiliseert je bloedsuikerspiegel. Door toevoeging van de chiazaadjes voeg je ook nog eens een een hoop plantaardige eiwitten, mineralen en een  rijke bron aan omega 3  toe.

Aalbessen…

Ook wel trosbesjes genoemd, zijn kleine wat zure rode besjes. Een bes met heel wat gezondheidsvoordelen. Zo leveren deze besjes ons vitamine C, voedingsvezels, en mineralen als: ijzer, fosfor, kalium, koper en mangaan. De medicinale kracht van deze besjes uit zich in: koortsreducerende en lichaamsontgiftende werking, bloedstelpend, bevorderd de spijsvertering en werkt licht laxerend.

Een vrolijk felrood besje die uitstekend in je eigen achtertuintje past! Lekker plukken, aan je ontbijt toevoegen of een heerlijke jam van maken! Happy berry!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *