Koolrabi!

P1100686 P1100687 P1100690

Koolrabi!

Koolrabi // broccoli // zeekraal // geitenkaas // walnoten // radijskiemen // olijfolie // balsamicoazijn // ahornsiroop // paprikapoeder

Voor 1P

  • 1/2 koolrabi
  • 4 broccoliroosjes
  • 1/2 bakje zeekraal
  • paar blokjes geitenkaas
  • paar walnoten
  • radijskiemen

Dressing:

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl ahornsiroop (of rauwe honing)
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf zeezout

Schil de koolrabi en snijd hem in kleine blokjes. Stop de koolrabi-blokjes samen met de broccoliroosjes in een stoommandje. Stoom in 4-5 min gaar. Voeg de laatste 2 minuten de zeekraal toe, en stoom kort even mee.

Schep het gestoomde groentemengsel op een bord en voeg er de blokjes geitenkaas, walnoten en radijskiemen aan toe. Maak af door de salade te besprenkelen met de geklopte dressing (gemaakt van de dressing-ingrediënten).

 

Koolrabi..

Een koolrabi is een knol  en ontstaan als een verdikking in de stengel (hypocotyl). Een koolrabi groeit dus boven de grond en niet onder de grond. Koolrabi’s kun je vinden in twee verschillende kleuren: paars en (bleek)groen. Qua smaak proef je geen verschil tussen beide  varianten. Een koolrabi kun je zowel rauw in bijvoorbeeld een salade verwerken, maar kun je ook kort stomen, (roer) bakken, koken of je maakt er een puree van. Deze fijne knol voorziet ons van de bouwstoffen: vitamine B, vitamine C en de mineralen: kalium en magnesium. Daarnaast levert een koolrabi ons nog een fijne dosis aan vezels.

Ook de bladeren van de koolrabi kun je eten. Ze zijn erg voedzaam en kun je onder andere verwerken in een salade.

 

2 thoughts on “Koolrabi!

  1. Hoi Marscha,
    Klinkt lekker. Ik gebruik ook vaak koolrabi in een van mijn favoriete salades:
    Rauwe koolrabi (geschild en dan in dunne frietjes snijden) met avocado, cherry tomaatjes, komkommer en geroosterde pijnboompitten. Dressing van olijfolie, mosterd, peper en balsamico azijn. Makkelijk en erg lekker.
    Jouw salade ga ik ook zeker proberen!
    Liefs,
    Olga

    • Hoi Olga,
      Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het me weten? 🙂
      Jou salade favo salade klinkt heerlijk! Lekker fris!
      Groetjes, Marcha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *