Felle kracht!

2014-03-18 14.45.15

Felle kracht!

Biet // kokosolie // sjalotten // limoen // gember // komijn // koriander // kurkuma // kokosmelk // himalayazout of zeezout // water

Voor 1 P

* 1 grote rauwe biet (geschild en in stukjes)
* 1 tl kokosolie (of olijfolie)
* 2 sjalotten (geschild en gesnipperd)
* sap van 1/2 limoen
* 5 gram verse gember (geschild en in piepkleine stukjes)
* 1 tl komijn (poeder)
* 1 tl koriander (poeder)
* 1/2 tl kurkuma (poeder)
* 200 ml kokosmelk
* paar snuffen zout

Verhit olie in een pan. Roerbak de sjalotten samen met de 4 overige kruiden even kort zodat de geuren vrijkomen. Voeg de geschilde en in stukjes gesneden biet toe, bak kort even mee en voeg de kokosmelk toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook samen met het limoensap en wat snuffen gemalen zout. Laat op laag vuur zachtjes 15 min koken (voeg wat extra water toe wanneer de soep te dik wordt). Haal de soep van het vuur en schenk in een blender of hoge maatbeker. Blend of pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa (de soep blijft een beetje korrelig). Pas op voor spetters! Voeg voor een gewenste dikte van de soep water toe naar behoefte.

Oosterse lekkernij! Njoy!

Biet..

Krachtig, zoet en aards.
Zo wordt de smaak van deze wortelgroente vaak beschreven. De één gruwelt er van, de ander vindt hem heerlijk. Ondanks de uitgesproken smaak, kun je de biet wel verwerken in ontzettend veel lekkere gerechten: smoothies, soep, salades, in een stamppot..

De biet is namelijk een groente die ik graag op het menu zie staan i.v.m. de vele pluspunten. Bieten zijn zeer voedzaam en bevatten een hoop stoffen die de kwaliteit van onze gezondheid een flinke oppepper geven.

Zo bevat de biet:

– Foliumzuur: een stofje wat aangeboren afwijkingen en neuraalbuisdefecten (zoals open ruggetje) bij ongeborenen kan voorkomen en biedt daarnaast bescherming tegen kanker en hart- en vaatziekten.
– Betacyanine: Dit plantaardige pigment zou volgens sommige wetenschappelijke onderzoeken cellen helpen beschermen tegen kankerverwekkende stoffen.
– Vezels: De oplosbare vezels in rode bieten beperken de opname van het LDL-cholestrol uit voeding.
– De fijne vitamines als C en A (collageen versterkend) die onze weerstand een boost geven en vitamine E die van belang is voor een gezonde huid.
– Lycopeen: Een stof die de bloedcirculatie stimuleert en helpt voorkomen dat het lichaam vocht vasthoudt. Last van cellulites?! Bietjes helpen dus bij het realiseren van STRAKKERE BILLEN! Ook fijn

De biet is een perfecte groente om in te zetten tijdens een detoxkuur. Bieten ontgiften de lever en zuiveren het bloed!
Kalium, vitamine E (van belang bij een gezonde huid) en vitamine A (collageen versterkend), zorgen er ook voor dat toxines (giftige stoffen) uit ons lijf worden verwijderd.

 

Liefs Marcha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *