Groene verrassing!

2014-03-21 15.09.45

Groene verrassing!

Groene kool bladeren // kabeljauw // dille // tomaat // gember // sjalotjes // peper // himalaya- of zeezout // olijfolie

Voor 1 P

* 2 grote groene koolbladeren
* 1 kabeljauwfilet
* 1 grote tomaat (ontdaan van zaadlijsten en in kleine blokjes)
* dun plakje gember (geschild en heel fijn gesneden)
* 2 kleine sjalotjes (gesnipperd)
* 1 a 2 tl dille
* lepeltje olijfolie
* paar snuffen zout en peper

Kook de twee grote koolbladeren 5 minuten in een pan met water en verwijder voorzichtig het hardste gedeelte van de nerf. Pas op dat de bladeren niet doormidden scheuren, ze moeten intact blijven zodat je er nog opgerolde pakketjes van kunt maken.
Dep de bladeren droog.

Verhit de olie in een pan en fruit de gember en sjalotjes. Voeg de kabeljauw toe, bestrooi met dille, peper en zout en bak de vis gaar. Wanneer de vis gaar wordt kan je hem met behulp van een lepel in kleine stukjes uit elkaar laten vallen. Roerbak de tomatenblokjes even mee.

Vul de bladeren en rol ze op. Je kunt de bladeren vast zetten met een prikker. Lekker om uit het vuistje op te eten!

Kool…

Groene bladgroenten zoals groene kool, savooiekool, boerenkool, spinazie etc. zitten boordevol vitaminen, mineralen eb bio-actieve stoffen.

Zo bevatten ze bouwstoffen als:

* Betacaroteen: Een anti-oxidant die ons afweersysteem versterkt en de strijd aangaat tegen vrije radicalen.

* Calcium: Donkergroene groenten zijn enorm rijk aan calcium! Een zeer belangrijk mineraal in de opbouw en onderhoud van onze botten en tanden. Daarnaast zorgt het voor een goede prikkelgeleiding van de zenuwen en een goede werking van de spieren. Het geeft je energie en zorgt ervoor dat de bloedstolling goed plaats kan vinden en dat cellen zich kunnen vermenigvuldigen. Voedingsmiddelen als koffie, alcohol en zwarte thee zorgen ervoor dat je lichaam meer calcium uitscheidt. En niet onbelangrijk.. door regelmatig lekker in het zonnetje te zitten maken we vitamine D aan, wat ons lichaam nodig heeft om calcium en fosfor op te kunnen nemen.

* Chlorofyl: Deze kleurstof heeft veel overeenkomsten met de rode kleur van ons bloed. Het zorgt ervoor dat zuurstof goed wordt getransporteerd en de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Daarnaast neutraliseert chlorofyl ook vrije radicalen in ons lichaam. Chlorofyl lan ervoor zorgen dat zware metalen zoals kwik, lood, amalgaam etc geboden worden en vervolgens door het lichaam kan worden uitgescheiden.

* Vitamine K: Ondersteunt de vorming van botweefsel, kraakbeen en tanden, draagt bij aan de bloedstolling en heeft een positieve werking op het LDL cholesterol gehalte.

* Foliumzuur: Een rijke bron van deze B-vitamine die kan beschermen tegen aangeboren afwijkingen, kanker en hart- en vaatziekten.

Liefs Marcha

2014-03-21 15.09.51 2014-03-21 15.10.51

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *