Morning shake!

2014-03-30 10.21.38 2014-03-30 10.21.52 2014-03-30 10.22.14

Morning shake!

Banaan // sinaasappel // havermout // maca // geitenyoghurt // pecannoot

Voor 1 P

  • 1 banaan
  • 1 sinaasappel
  • 3 el havermout
  • 3 el geitenyoghurt
  • 3 tl macapoeder
  • paar pecannoten

Stop alle ingrediënten in een blender en laat draaien tot een heerlijke shake. Geen blender? Je kunt ook prima een staafmixer gebruiken.

Geitenyoghurt

Wist je dat we geitenmelkproducten of schapenmelkproducten beter kunnen verteren dan koemelkproducten? Het is lichter verteerbaar en geeft vaak minder snel aanleiding tot overgevoeligheidsreacties, wij maken namelijk minder allergenen aan voor geitenmelk dan voor koemelk. Daarnaast kunnen wij essentiële mineralen beter opnemen uit geitenmelk dan uit koemelk. Ook eiwitten en vetten worden sneller en vollediger verteerd en opgenomen door ons lichaam.

Geitenmelk is een bron van: goede hoogwaardige eiwitten, goed afbreekbare middellange vetzuurketens, vitamines A, B-complex, C en D, en mineralen als calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, jodium en mangaan.

Er bestaat het vermoeden dat koemelk een relatie heeft met het ontstaan van diabetes, coronaire hertziekten, schizofrenie en autisme. Volgens verschillende studies komt het eiwit A1 bètacaseïne als verdachte uit de bus. Geitenmelk bevat daarentegen uitsluitend het eiwit A2 bètacaseïne.

Mocht je zin hebben in een kwark, yoghurt of kaas, kies dan voor een product gemaakt van geitenmelk of schapenmelk. Fijn voor je buik!

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *