Speculaasmuffin!
Volkoren speltmeel // rijstmeel // honing // kokosolie // ei // baksoda // speculaaskruiden
Nodig voor 8 muffins
- 100 gram rijstmeel
- 100 gram volkoren speltmeel
- 5 gram bakingsoda
- 3 eieren
- 50 gram honing
- 1 el kokosolie
- 2 tl speculaaskruiden
Meng de droge ingrediënten in een kom (rijstmeel, speltmeel, baksoda en speculaaskruiden). Klop vervolgens de vloeibare ingrediënten door elkaar (ei, honing, kokosolie > evt de kokosolie wat verwarmen zodat het makkelijk mengt).
Voeg het droge mengsel samen met het natte mengsel en maak er een egaal deeg van.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vul de muffinvormpjes en bak ze af in 12 minuten.
Lekker met roomboter en fruitspread of home-made jam!
Volkoren speltmeel
Brood staat niet zo vaak meer voor mij op het menu… maar een keer een homemade muffin, zonder suiker en allerlei andere toevoegingen zoals geraffineerd zout, broodverbeteraars en suiker, is echt wel welkom!
Speltmeel, ook wel oergraan genoemd is de plezierige grote broer van tarwe: minder doorgefokt door de voedingsindustrie en beter verteerbaar. Daarnaast is het verschil tussen tarwe en spelt dat de voedingsstoffen van spelt in de binnenste kern van de speltkorrel zit en niet in de kiem en zemel zoals bij tarwe. Tijdens het malen blijven hierdoor de voedingsstoffen beter bewaard.
Leuk tijdens Pasen of om mee te nemen naar een picknick!