Sexiness!

2014-03-27 08.44.54 2014-03-27 08.45.42 2014-03-27 08.48.44

Sexiness!

Dadels // pecannoten // chiazaad // bruine rijststroop // maca // cacao

Voor 10 ballen

  • 50 gram pecannoten
  • 70 gram grote verse dadels (ongeveer 4 stuks), heb je de wat kleinere hardere dadels, laat ze dan eerst wellen in water.
  • 1 el chiazaad*
  • 1 el bruine rijststroop (of koudgeslingerde honing*)
  • 1 el maca poeder*
  • 1 el rauwe cacaopoeder*

* (verkrijgbaar bij een biologische winkel zoals Ekoplaza, de Tuinen, reformhuis,  op de markt bij de notenboer, in sommige supermarkten zoals een grote Jumbo)

Stop de pecannoten en de dadels in een keukenmachine en maal fijn samen met het chiazaad, bruine rijststroop en de macapoeder. De noten mogen nog wat korrelig zijn (wat lekker is voor de ‘bite’).  Draai van het mengsel zo’n 10 balletjes en rol door de cacaopoeder. Heerlijk wanneer je energiebehoefte op komt spelen, of gewoon wanneer je een snack-trek hebt 😉

Deze power balls leveren namelijk heel wat energie op en is goed voor je libido!

Bewaar ze in de koelkast.

Maca

Maca, een knolgewas dat op grote hoogte groeit in het Andesgebergte (Peru), wordt gezien als een krachtige afrodisiacum (lustopwekker) en een Peruaanse ginseng.De wortel wordt gekookt, gedroogd en vermalen tot poeder. De poeder is zoet van smaakt en erg geschikt om te verwerken in zoete snacks, gezonde shakes, smooties of lassi’s.  Maca is een adaptogeen, wat wil zeggen dat het de homeostase van ons lichaam in balans houdt (het stimuleert of remt daar waar nodig). Het heeft een stabiliserende en normaliserende werking. Naast vitamines en mineralen zit er maca in maca. De werkzame stof die verantwoordelijk is voor een positief effect op het libido en de vruchtbaarheid.

Vitamines: betacaroteen, vitamine C, B1, B2, B9 en B12

Mineralen: kalium, calcium, zwavel, magnesium, natrium, ijzer, zink

Goed voor: libido, immuun, herstel, geheugen, energie, concentratie en vruchtbaarheid, balans.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *