Snijbiet!

P1100948 P1100950 P1100951

Snijbiet!

Snijbiet // geitenkaas // appel // koolrabi // bramen // pompoenpitten // pistachenootjes // lijnzaadolie // rode wijnazijn // ahornsiroop

Voor 1 P

  • 2 handjes snijbiet
  • 2 el verkruimelde geitenkaas
  • 1 appel
  • 1/2 koolrabi
  • hand bramen
  • Klein lepeltje pompoenpitten
  • Klein lepeltje pistachenoten

Dressing:

  • 1 el lijnzaadolie
  • 1 el rode wijn azijn
  • 2 tl ahornsiroop

Leg de snijbiet op een bord.  Snijd de appel en koolrabi in kleine blokjes en verdeel over de snijbiet. Maak af met geitenkaas, bramen en evt. wat pompoenpitten en / of pistachenootjes.

Klop een dressing van de dressing-ingrediënten en besprenkel over de salade.

 

Snijbiet…
Ook wel door velen warmoes genoemd, is een plant die afkomstig is van de amarantenfamilie (tweezaadlobbigen kruidachtige planten en struiken). De bladeren of bladstelen van dit bladgewas kun je als groenten eten. Snijbiet is een wat ‘vergeten’ groente maar lijkt nu weer wat meer onder de aandacht te komen. Qua smaak heeft snijbiet wat weg van spinazie met een tikkeltje aardse (biet) smaak.
Naast het feit dat deze groente je een enorme boost geeft aan vitamine K, A, C, B6, B2, foliumzuur en een hoop mineralen, kun je met deze groente in de praktijk ook alle kanten op! Zo kun je hem verwerken in een salade maar kun je hem ook stoven of roerbakken.

Extra leuke bijkomstigheid: snijbiet kun je goed inzetten bij een detox (ontgifting) i.v.m. de aanwezigheid van betalainen (detoxificatiebevorderend) en werkt de groente ontstekingsremmend (i.v.m. het hoge aantal fytonutrienten).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *