Thai yellow curry soup!

2014-04-10 17.24.37 2014-04-10 17.25.10 2014-04-10 17.25.16

Thai yellow curry soup! Voor de liefhebbers van SPICY food!

Gele curry pasta // zoete aardappel // kokosmelk // laos // taugé // citroengras (sereh) // lombok // limoen blaadjes (lime leaves)  // thaise basilicum // kokosolie // sojaboontjes (edamame) // groentebouillon // cashewnoten

Voor een pan soep

  • 2 el gele curry pasta (thai yellow curry paste)
  • 500 gram zoete aardappel (geschild en in stukken)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 10 gram laos (gewassen)
  • 75 gram taugé
  • 1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
  • 1 rode peper (lombok) in dunne ringetjes, zaadjes verwijderd. Mag je ook weglaten als je niet van heel pittig eten houdt.
  • 3 limoenblaadjes (lime leaves)
  • 2 tl kokosolie
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram diepvries sojaboontjes (edamame)
  • handje thaise basilicumblaadjes (thai sweet basil)
  • paar cashewnoten

De ingrediënten  zijn verkrijgbaar bij een toko.

Verhit kokosolie in een pan. Voeg de curry pasta toe en roerbak kort zodat de heerlijke geuren vrijkomen.

Voeg de zoete aardappel en rode peper toe en roerbak kort even mee.

Giet vervolgens de kokosmelk en 500 ml groentebouillon erbij. Roer goed door zodat de curry pasta zich goed vermengd met het vocht.  Voeg: laos, citroengras, limoenblaadjes, thaise basilicum en sojaboontjes toe.

Laat het geheel even 15 min zachtjes koken. Roer de soep af en toe een keer door.

Voeg de laatste minuut de taugé toe en dien daarna op in een soepkommetje.

Garneer met cashewnoten en evt. een paar blaadjes koriander.

 

Een soepje waar je mij voor wakker mag maken! VERRUKKELIJK! Een explosie aan geuren en smaken waar je BLIJ van wordt!

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *