Chocoladeliefde!

2014-04-12 11.27.35 2014-04-12 11.51.37 2014-04-12 11.54.28

Chocoladeliefde!

Rauwe cacao // kokosolie // ahornsiroop // moerbeitjes // pecannoten

Voor een bord chocoladestukken!

  • 75 gram kokosolie
  • 2 el rauwe cacaopoeder
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 el moebeitjes
  • 20 gram pecannoten (gebroken)

Smelt de kokosolie op heel lag vuur in een pannetje. Giet de gesmolten kokosolie over in een kommetje en roer er de rauwe cacao, ahornsiroop, moerbeitjes en pecannoten door. Meng het goed door elkaar.

Pak een plat bord en bedek met bakpapier. Giet er het chocolademengsel op en zet weg in de diepvries. Wacht 1,5-2 uurtjes… en smullen maar!!

Bewaar de stukken in de diepvries. Als deze chocolade warm wordt loopt namelijk de siroop (en olie) eruit.

Zaaaaalig!

Ahornsiroop..

Wil je een gerecht een zoete subtiele smaak geven, waarbij je liever niet kiest voor een geraffineerde suiker? Kies dan een keer voor ahornsiroop (maple syrup)  oftewel esdoornsiroop. Dit is een perfecte zoetmaker, met een lichte caramelsmaak, afkomstig van de esdoorn (maple tree). Van het sap van de esdoorn wordt namelijk deze stroop gemaakt. De esdoorn boom slaat in de winter suikers op in zijn wortels. In het voorjaar stroomt het sap via de houtvaten weer maar boven. Door dit sap af te tappen en te concentreren ontstaat ahornsiroop. De meeste ahornsiroop wordt gewonnen in Canada.

Kies de ahornsiroop uit de natuurvoedingswinkel. Deze variant is het meest puur natuur, en dus het minst onbewerkt. Het is beter dan agavesiroop omdat agavesiroop een zeer geraffineerd zoetmiddel is. Ondanks ahornsiroop beter is dan geraffineerde suiker, een lagere G.I. (glycemische index) heeft en zelfs nog mineralen als ijzer, calcium en vitamine B bevat, is het nog steeds wel een zoetmiddel. En zoetmiddelen zorgen immers voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Ahornsiroop is dus een prima alternatief zoetmiddel, maar zoals bij elk zoetmiddel geldt: met mate.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *