Joyful Pink!

2014-04-18 11.21.04 2014-04-18 11.21.15 2014-04-18 11.21.52

Joyful pink!

rauwe biet // gele pruim // sinaasappel // (kokos) water // bijenpollen (stuifmeelkorrels)

Voor 1 P

  • 1 rauwe biet, geschild en in stukjes
  • 1 (gele) pruim, gewassen, pit verwijderd en in stukjes
  • 1 sinaasappel (gepeld en in stukjes)
  • 50 ml (kokos) water
  • Optioneel: bijenpollen

Stop alle ingrediënten in een blender en laat draaien tot er een gladde massa ontstaat.

Pruim…

De gele pruim wordt ook wel de mirabel of kroosjespruim genoemd. Deze zoete vrucht smaakt heerlijk in stoofpotten, jam, compote, smoothies en fruitsalades maar kan natuurlijk ook zo uit het vuistje worden gegeten.

Zowel verse als gedroogde pruimen bevatten veel oplosbare vezels. Deze vezels hebben een gunstige werking op de stoelgang. Zo kunnen pruimen verlichting geven bij obstipatie.  Door bijvoorbeeld een glaasje pruimensap voor het slapengaan te drinken zorg je ervoor dat je stoelgang de volgende ochtend wordt geactiveerd. Ook bevat een pruim het stofje chlorogeenzuur. Deze bio-actieve stof gaat vrije radicalen tegen en kan kankerverwekkende stoffen onschadelijk maken.

En heb je last van een ijzertekort (vermoeidheid)? Pruimen bevatten misschien niet veel ijzer, maar  ze helpen wel bij het opnemen van ijzer in je bloed. Het eten van ijzerrijke voeding (bijv. broccoli, peulvruchten, rundvlees, appelstroop en volkoren producten) wordt dus door de pruim nog effectiever.

Daarnaast bevat de pruim nog het fijne mineraal kalium.  Goed voor onze bloeddruk en de zenuwwerking (prikkelgeleiding).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *