Tikka masala!
Indian curry // kokosmelk // ui // dieprvrieserwtjes // bloemkool // gember // cashewnoten // himalayazout // water // alfalfa
Makkelijk te maken en zo klaar! Voedzaam, verwarmend en lekker kruidig!
Nodig 1 p:
* 1 flinke eetlepel Indian tikka masala curry (ik gebruik de curry van ‘Geo Organics’, deze is biologisch, suikervrij en vegan).
* 100 ml kokosmelk
* lepeltje kokosolie / olijfolie of ghee (geklaarde boter)
* 50 ml water (iets meer wanneer het mengsel te droog wordt)
* 1 ui (gesnipperd)
* 2 handjes diepvrieserwtjes
* 1 cm verse gember (in piepkleine stukjes of geraspt)
* enkele cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
* 2 handen bloemkoolroosjes (bij grote trek iets meer)
* snufjes himalayazout
Optioneel nog extra toe te voegen: verse koriander (heerlijk!), nog wat snuffel garam masala kruiden en een snufje kaneel.
Verwarm de (olijf/kokos) olie in een wok of een diepere pan.
Fruit de ui met de gember en voeg de curry toe. Laat alle geuren lekker vrijkomen (paar minuten).
Voeg de cashewnoten, de bloemkool en erwtjes toe en roerbak even mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, het water en wat snufjes zout toe. Meng het goed door elkaar heen. Plaats de deksel op de pan en laat even 10-12 minuten stoven. Prik evt. met een vork in de bloemkool om te kijken of de bloemkool beetgaar is.
Strooi er nog wat alfalfa / koriander en een paar cashewnoten over heen… Smakelijk!
Liefs Marcha