Zo gezond als een … !

P1100937 P1100940 P1100941

Zo gezond als een … !

Zalm // garnalen // ei // geitenkaas // havermelk // spinazie // snijbiet // peterselie // basilicum // olijfolie // peper & zout

Voor 2 p

 • 100 gram biologische garnalen
 • 100 gram biologische gerookte zalm
 • 4 eieren
 • 2 el havermelk (of andere plantaardige melk)
 • 75 gram zachte geitenkaas
 • 50 gram (baby) spinazie
 • handje basilicum
 • handje peterselie
 • olijfolie
 • gemalen zwarte peper & zeezout
 • ter garnering: 2 handjes snijbiet

 

Klop het ei los met de havermelk en een snuf zeezout. Verhit in een grote platte koekenpan (waar je tevens een deksel van hebt zodat je de pan goed af kan sluiten) een scheut olijfolie.

Giet het eimengsel in de pan en voeg meteen, in deze volgorde, de garnalen, zalm, spinazie, basilicum, peterselie en de verkruimelde zachte geitenkaas toe. Maak af met wat gemalen peper en evt. nog een heel klein beetje zeezout.

Sluit de pan af en laat de visomelet zo’n 10-12 minuten gaar worden. Zodra het ei gestold is en de geitenkaas gesmolten is de omelet klaar.

Vis..

Heb je last van huidproblemen? Zet dan met regelmaat ‘de garnaal’ op het menu. Garnalen zijn namelijk rijk aan twee onmisbare mineralen, namelijk: zink en selenium. Zink heeft als bijkomend gezondheidsvoordeel dat het de talgklieren in de huid reguleert. Het brengt daarmee het droogte- of vetgehalte van de huid in balans. Daarnaast is zink ook een prima wondheler. Zink reguleert de activiteit van witte bloedlichaampjes die de kans op infecties bestrijden en ons immuunsysteem aansterken. Naast zink speelt ook selenium een rol bij de wondgenezing, en is daarmee tevens een ontstekingsremmer. Het stofje asthaxanthine, een vetoplosbaar antioxidant, die de garnaal voorziet van de roze kleur, biedt bescherming tegen vroegtijdige veroudering en heeft daarnaast ook een ontstekingsremmende functie.

De garnaal op het menu is dus een prima keuze wanneer je bijvoorbeeld last hebt van acne, eczeem of psoriasis.

Zalm voorziet ons van de gezonde omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren hebben een goede werking op ons cholesterol en levert een positieve bijdragen aan gezonde  bloedvaten. Enkele andere bijkomende voordelen die we uit omega 3 vetzuren kunnen halen zijn: ontstekingsremmend, van belang bij het versturen en ontvangen van zenuwimpulsen en heeft een positieve invloed op onze geestelijke gezondheid en neurologische zaken als depressie, geheugenverlies en/ of geestelijke instabiliteit.

Voor de niet vegetariërs / veganisten onder ons: volgens de natuurvoedingsprincipes wordt aangeraden om 2-3 keer peer week vis of vlees te eten, waarbij er bij voorkeur wordt gekozen voor biologische varianten. Dit om bijvangst te vermijden (biologische vis wordt gekweekt) en omdat deze vis voorzien wordt van gezonde vis-voeding i.p.v. voeding die ze voorziet  van antibiotica, synthetische vitamines en groeihormonen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *