couscous of cauliflower!

P1110010 P1110011 P1110015

Couscous of cauliflower!

Bloemkool // pompoen // rozijnen // gedroogde abrikozen // pompoenpitten // pistachenootjes // yoghurt // appeldiksap // kaneel // komijn // kerrie // olijfolie // peper & zeezout

Voor een flinke schaal

  • 1 bloemkool
  • 1 pompoen
  • 3 kleine handjes rozijnen (+ wat extra voor de garnering)
  • 10 gedroogde abrikozen (in reepjes)
  • 125 gram pistachenootjes
  • 1 klein handje pompoenpitten (garnering)

Dressing:

  • 3 el (schapen) yoghurt
  • 1 el appeldiksap
  • 1 el water
  • 5 flinke snuffen kaneel (poeder)
  • 5 flinke snuffen komijn (poeder)
  • 5 flinke snuffen kerrie (poeder)
  • 2 el olijolie extra virgin

Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine zodat het een korrelig geheel wordt (lijkt op couscous).

Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaden door deze met een lepel uit te hollen. Snijd de pompoen in wiggen en vervolgens in stukjes. Stoom de pompoenstukjes met behulp van een stoommandje in zo’n 7-10 min gaar. Wanneer je er makkelijk met je vork in kan prikken zijn ze gaar.

Hussel de pompoenblokjes, rozijnen, abrikozenreepjes en pistachenootjes door het bloemkoolmengsel.

Maak een dressing van de dressing-ingrediënten en verdeel over de ‘couscous’. Breng op smaak met gemalen zwarte peper, zeezout en evt. nog wat kaneel, komijn en kerrie. Schep een keertje om zodat alles goed gemengd is.

Bestrooi met pompoenpitten en evt. wat extra rozijntjes.

 

Bloemkool…

  • Voorziet ons van de nodige hoeveelheid antioxidanten, vitamine C en de mineralen calcium en kalium
  • Heeft een ontstekingsremmende functie
  • Bevat een hoop vezels. Daar worden onze darmen blij van!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *