Haricots verts!

P1110024 P1110025 P1110026

Haricots verts!

Haricots verts (of sperzieboontjes) // appel // geitenkaas // pijnboompitjes // rode wijnazijn // appeldiksap // olijfolie extra vierge // mosterd //  tijm

Voor een gevulde schaal

  • 3 handen haricots verts
  • 2 el pijnboompitten (droog geroosterd)
  • 2 appels in blokjes gesneden
  • 3 plakjes verbrokkelde zachte geitenkaas
  • 1 tl verse tijm (takjes gerist)

Dressing:

  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el appeldiksap
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd

Maak de haricots verts schoon door ze te wassen en de puntjes (uiteinden) te verwijderen. Stoom de boontjes in 5 min beetgaar met behulp van een stoommandje (de dikkere sperziebonen hebben iets langer nodig). Spoel ze vervolgens af onder koud water. Dit voorkomt dat ze verder ‘na garen’.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

Vul een schaal met haricots verts en voeg de pijnboompitjes, blokjes appel, tijm en geitenkaas toe. Hussen het geheel met je handen.

Klop een dressing van de dressing-ingrediënten en besprenkel over de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *