Komkommer pickle!

P1110067 P1110068 P1110070

Komkommer pickle!

Komkommer // zeezout // zwarte peper // appelazijn // citroen // peterselie

Voor een kommetje / sidesalad

 • 1 komkommer
 • 3 snuffen gemalen zeezout / himalayazout
 • 3 snuffen gemalen zwarte peper
 • 3 el biologische appelazijn
 • 1 tl verse biologische citroensap
 • 1 el fijn geknipte peterselie

Was en schil de komkommer. Snijd met behulp van een dunschiller de komkommer ‘kaal’ (tot aan de zaadlijsten) in dunne slierten. Stop de slieren in een schaal en besprenkel met de appelazijn en citroensap. Voeg de overige ingrediënten toe en hussel het geheel met je handen goed door elkaar zodat alle ingrediënten vermengd zijn.

Laat de pickle minimaal 4 uur marineren in de koelkast. Lekker als sidesalad bij je lunch of avondmaaltijd.

 

Appelazijn..

Ook wel ciderazijn genoemd. Een must-have voor in je voorraadkast! Dit fijne spul heeft ontzettend veel gezondheidsbevorderende effecten en werkt zeer reinigend / ontgiftigend op ons lichaam.

Appelazijn wordt van appels gemaakt en is  rijk aan kalium. Kalium is een mineraal dat in samenwerking met natrium onze bloeddruk helpt te reguleren. Daarnaast zorgt het ook voor een goede prikkelgeleiding in het zenuwstelsel en de spieren. Met name sporters doen er goed aan om hun kaliuminname op peil te houden.

Het zorgt er tevens voor dat het alkalischer (basisch) werkt op een verzuurd lichaam. Ons lichaam raakt verzuurd door verkeerd voedsel, stress, giftige stoffen etc. Door middel van basisch voedsel tot ons te nemen zorgen we ervoor dat ons lichaam weer meer in balans komt en klachten ten gevolge van verzuring afnemen.

Appelazijn helpt je bloed te reinigen en stimuleert het ontgiftingsproces. Ook heeft het een positieve werking op allergieklachten. Dit i.v.m. de antioxidanten die het immuunsysteem versterken.

Problemen met je spijsvertering?
Door appelazijn aan je glas water toe te voegen helpt het zuur je tekort aan maagzuur te verlichten omdat het bijdraagt aan de zuurtegraad van je maag.

Ook prettig om te weten… appelazijn zou ook een positieve werking hebben op overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes.

Hoe te gebruiken:

 • Voor een detoxbad: 100-200 ml toevoegen aan een vol bad. Dit bad heeft een zeer detoxificerende (ontgiftende) werking.
 •  8-10 eetlepels appel-azijn mengen met een liter water en gedurende de dag opdrinken. Te zuur? Je kunt er een lepeltje honing of ahornsiroop  aan toevoegen.
 • 1 a 2 eetlepels water mengen in een glas water en ‘s morgens als je wakker wordt opdrinken, evt. met een theelepeltje honing of ahornsiroop.
 • Als huidverzorgingsmiddel of middel om je haar mee te wassen: 2-3 eetlepels appelazijn per liter water
 • Of als smaakvolle dressing: mengen met bijv. (lijnzaad / extra vierge olijf) olie en een lepeltje honing
 • Bij acne: Puistjes deppen met een oplossing van 50 % appelazijn 50 % water. Appelazijn hersteld de zuurtegraad van je huid, bevorderd de bloedsomloop, maakt de huid zacht en soepel, bevat vitamine E en betacarotine en draagt bij aan het bestrijden van vrije radicalen (die zorgen voor huidveroudering)
 • Om insectenbeten mee te verlichten, met behulp van een watje.

Belangrijk! Koop natuur troebele biologisch-dynamische appelazijn zonder sulfiet! Te koop bij bijvoorbeeld een Ekoplaza, natuurvoedingswinkel of reformhuis.

Hallo fijne krachtige natuur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *