Goedemorgen brood!

P1110479 P1110481 P1110484

Goedemorgen brood!

Havermout // eieren // havermelk // zeezout // vanille // dadels // abrikozen // rijststroop of honing // zonnebloempitjes // lijnzaad // baksoda // pompoenpitten

Nodig voor 1 brood

  • 300 gram havermout
  • 3 biologische eieren
  • 300 ml havermelk
  • 3 snuffen zeezout / himalayazout
  • 10 druppels vanille essence of 1/2 tl vanillepoeder
  • 50 gram dadels (in kleine stukjes)
  • 50 gram abrikozen (in kleine stukjes)
  • 2 el honing of bruine rijststroop
  • 3 flinke el zonnebloempitjes
  • 2 flinke el lijnzaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 tl baksoda

Bereiding

Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een grote kom zodat het een mooi beslag wordt.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag in het bakblik.

Bak het brood af in 25 minuten. Laat afkoelen zodat het gemakkelijker in plakken gesneden kan worden. Gebruik hierbij een scherp mes.

Een heerlijk ‘bammetje’ voor tussendoor, om de dag mee te beginnen, voor bij de soep, in de lunchtrommel mee naar het werk of om weg te geven 🙂

En de variaties zijn eindeloos!

Zo kun je een plakje brood beleggen met:

  • Biologische gras roomboter en een dun laagje koudgeslingerde honing
  • Kokosolie en pindakaas (uitsluitend op basis van pinda’s bijv. van het merk Krekeltje)
  • Biologische gras roomboter met amandelpasta / gemengde notenpasta
  • Tomaat-paprika-courgette spread van Healthy planet met een flinke pluk gemengde kiemetjes
  • Appelstroop (alleen op basis van appels en / of peren, bijv. Canisius) met plakjes banaan
  • Biologische geitenkaas met plakjes komkommer
  • Tapenade van zongedroogde tomaatjes met verse basilicum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *