Soft tea biscuits!

P1110237 P1110238 P1110239

Soft tea biscuits!

rijstmeel // kokosmeel // kaneel // arrowroot // zeezout // kokosbloesemsuiker // bakpoeder // cacao // yogi tea // gember // banaan // kokosolie

Voor ongeveer 25 soft tea biscuits

  • 100 gram volle rijstmeel (van bruine / volkoren rijst)
  • 50 gram kokosmeel
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 40 gram arrowroot
  • 4 snuffen zeezout
  • 4 el kokosbloesemsuiker (40 gram)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • inhoud van 4 zakjes Yogi Tea ‘Throat Comfort’
  • 12 gram verse gember
  • 250 gram banaan (ongeveer 3 rijpe bananen)
  • 1 el kokosolie

Bereiding

Meng de droge delen goed door elkaar in een kom: rijstmeel, kokosmeel, kaneel, arrowroot, zeezout, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, cacao en de  inhoud van de Yogi Tea zakjes.

Mix de ‘natte delen’ (gember, banaan en kokosolie) door elkaar met behulp van een staafmixer.

Meng het natte mengsel samen met het droge mengsel. Kneed het goed tot een egale massa.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai kleine bollen van het deeg en druk ze plat op de bakplaat tot kleine ronde koekjes.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de koekjes in 15-20 minuten af. Controleer tussendoor of ze niet te donker worden. De koekjes worden niet  hard maar hebben een redelijke zachte ‘bite’.

 

Deze koekjes zijn uitstekende herfstkoekjes. Ben je wat verkouden, heb het een beetje koud of  last van je keel, vertroetel je lichaam dan met deze koekjes! Deze koekjes zijn namelijk voorzien van kruiden als zoethout, gember, kruidnagel, tijm, sinaasappel, venkel, koningskaars en kurkuma. Een effectieve zachte melange om warm van te worden en je keel mee te verzachten. Daarnaast zijn de koekjes vrij van geraffineerde ingrediënten, glutenvrij en geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *